Kohlovú prišiel podporiť do Ria fanklub: Je pre koho pretekať

18.08.2016 Celý región

Rio de Janeiro 18. augusta (TASR) - Martina Kohlová sa aj v druhej disciplíne na olympiáde v Rio de Janeiro dostala do finále, no opäť do toho "béčkového". Napriek tomu nebola sklamaná a k lepšej nálade jej pomohla aj podpora od fanklubu.

Ten sa objavil nečakane počas rozhovoru s médiami. Priaznivci slovenskej reprezentantky v rýchlostnej kanoistike prehodili do mixzóny transparent s jej menom a pridal hlasné povzbudzovanie. "Mám tu kajakárov z Bratislavy, frajera a tiež kamarátku, ktorá tu žije. Takže celkom veľký fanklub a je pre koho pretekať," priblížila Kohlová.

V druhom stredajšom semifinále K1 na 500 m finišovala piata a vo štvrtok popoludní SELČ sa predstaví v B-finále. "Bolo to ťažké. Pozerala som sa na vyžrebovanie semifinále a asi by bolo úplne jedno, v ktorom by som nastúpila, pretože konkurencia bola ešte väčšia ako na dvojstovke. Boli tu 'nadupané' mená," uviedla.

Napriek tomu verila, že by sa mohla prebojovať aj do "áčka" a zabojovať tak o olympijskú medailu. "Verila som, že by sa mi to mohlo pošťastiť. Ale som spokojná, že som neurobila žiadnu chybu a išla som to, čo som mala natrénované. Škoda, že sa mi to nepodarilo ešte lepšie, musím si tú jazdu pozrieť a zanalyzovať," pokračovala mierne zachrípnutým hlasom.

Ten "získala" vďaka nachladnutiu, ktoré spôsobili veľké teplotné rozdiely: "Som trošku chorá, no to asi dosť ľudí. Stále jazdíme do olympijskej dediny klimatizovanými autobusmi a nie som na to úplne zvyknutá." Kým vonku panujú v posledných dňoch teploty okolo 30 stupňov, v autobusoch je to o vyše desať menej. "Denne v ňom strávim dve a pol hodiny. Ale aj keď mám trochu nádchu, vôbec mi to nevadí. S tým trénujem, aj keď som doma."

Vo štvrtkovom B-finále sa chce pobiť o čo najlepší výsledok. "Uvidíme, ako to zajtra pôjde a ako skončím. Medzi súperkami budem mať aj olympijské medailistky, ale chcem skončiť čo najlepšie," dodala.
 

Vyberte región